Home » Novosti » Novosti “Međunarodni motor godine”: Audijev 2.5 TFSI motor ponovo je najbolji u klasi
Novosti “Međunarodni motor godine”: Audijev 2.5 TFSI motor ponovo je najbolji u klasi

Novosti “Međunarodni motor godine”: Audijev 2.5 TFSI motor ponovo je najbolji u klasi

Ingolstadt/Stuttgart, 3. lipnja 2016. – Audijev 2.5 TFSI motor osvojio je nagradu “Međunarodni motor godine”. Ovo je sedma uzastopna godina u kojoj je Audi osvojio ovu hvaljenu nagradu u kategoriji zapremina od 2 i 2,5 litre.

Ovaj pet cilindrični motor ima jednu od najdužih tradicija unutar kompanije i stalno ga razvijamo,” kaže Dr. Stefan Knirsch, član Upravnog odbora kompanije AUDI AG zadužen za tehnički razvoj. “U modelu Audi RS Q3 performance, ovaj 2.5 TFSI motor pokazuje impresivne performanse sa svojom izvanrednom snagom, unaprijeđenim radom pri visokim okretajima i karakterističnim zvukom. Kako bi se opremili za budućnost, opremit ćemo novi Audi TT RS novo razvijenim pet cilindričnim motorom napravljenim od aluminija.”

Suci koji su glasali za ovaj Audijev motor se slažu: “Postoji samo nekoliko motora s ovako snažnim karakterom, ali ovaj pet cilindrični motor vraća sjećanja na jedinstveni zvuk reli motora Grupe B iz 1980-ih. Audijev 2.5 TFSI nije samo impresivan u smislu vrhunskih performansi nego ima i visoki faktor prepoznavanja. Preko ovog pet cilindričnog motora, Audi omogućuje da i dalje živi san iz 1980-ih.

Ovaj 2.5 TFSI motor predstavljat će fokus ponude modela RS Q3 i RS 3 Sportback te na model RS Q3 performance. Za novi RS performance model, Audi je još jednom povećao snagu ovog 2.5 TFSI motora: dodatno unaprijeđeni hladnjak i optimizirana pumpa za gorivo osigurali su dodatnih 20 kW (27 KS) snage, dok je maksimalni okretni moment povećan s 450 na 465 Nm. Rezultat toga je da ovaj top model iz segmenta kompaktnih SUV modela visokih performansi ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,4 sekundi – 0,4 sekunde brže od modela RS Q3. Standardna maksimalna brzina je 270 km/h.

Nagrada “Međunarodni motor godine” dodjeljuje se svake godine od 1999. Međunarodni žiri od 65 novinara iz moto sporta bira najbolje motore u nekoliko različitih kategorija. Ovo je dvanaesti put da je Audi osvojio ovu globalno priznatu nagradu.

IZVOR:http://svijetauta.net/2016/11/08/medunarodni-motor-godine-audijev-2-5-tfsi-motor-ponovo-je-najbolji-u-klasi/

Leave a Reply

matcha green tea powder amazon