Home » Naslovnica » Jon Olsson’s Audi RS6 DTM 1000 HP
Jon Olsson’s Audi RS6 DTM 1000 HP

Jon Olsson’s Audi RS6 DTM 1000 HP

Profesionalni skijaš Jon Olsson sve je osim toga. Osim što je vrhunski stručnjak kada govorimo o zimskim sportovima, dobro je poznat u automobilističkim krugovima.

Njegova posljednja priča o RS6 ruši sve dosad viđene prerade. Audi koji nimalo ne podsjeća na karavan, već možemo reći na DTM verziju, spremnu za „obiteljsko“ vikend skijanje.

ol3_802193S0

Kako prenosi  Carthrottle, do sad nismo imali priliku svjedočiti profesionalcu koji svoj bolid priprema za sve prepreke koje ga čekaju na putu do vrhova, s kojih će njegov ekstrem na skijama doći do izražaja. Osim što je tražio prijevozno sredstvo, isto je moralo biti i ekstremno brzo. Dokaz tome možemo priložiti njegove prošle verzije bolida sa 56NORD kutijama na vrhu. U njegovim rukama do sad smo vidjeli Lamborghini Gallardo, Murcielago, Nissan GT-R, Audi R8 koje možete pogledati na njegovim službenim stranicama.

No posljednja kreacija pomiče granicu realnog, i možda je ovo ustvari najbolji karavan svih vremena.

ol2_802196S0

Inspiriran širokim DTM vanjskim izgledom, dovoljan je razlog zašto je Olsson ostao pri odluci kako će upravo RS6 biti njegov „teklić“ za skije. Dizajniran od strane bivših Koenigsegg-ovih ljudi, ova custom izvedba potpuno opravdava termin super-heroja današnjice.

ol4_802190S0

ol5_802187S0

I nije istina da govorimo samo  o estetskoj superiornosti, Audi RS6 je odavno jedan od najbržih serijskih automobila. Pomalo bolesna konfiguracija ispod poklopca motora pomiče standardni Twin turbo koji je zamijenjen sa TTE9XX turbom od 18-karatnog zlata, naravno sve s potpisom dečki iz Turbo Engineers. Ova simbioza donosi neslužbenih 950KS pa čak i preko 1000KS, što je dvostruko od serijske verzije sa  552KS.

ol7_802181S0

ol6_802184S0

Sam pogled na ovo umjetničko djelo budi oduševljenje, i projektantima ne možemo zamjeriti niti jedan jedini detalj. Vozilo novih dimenzija estetikom obara s nogu, no i vrijeme koje slijedi uvjerit će nas kako je ovo također i tehnološki napredan projekt u koji je uloženo mnogo, mnogo truda i naravno novaca.

Skoro konceptualan, a ipak spreman za planinske lance, vjerovat ćemo Olssonu u najavama skorih video uradaka sa zajedničkih izleta.

ol8_802178S0

 

 

Izvor: http://automobili.hr/novosti/tuning/jon-olsson-i-njegov-audi-rs6-dtm-s-1000-konja-napravljen-za-gumball-3000/

Profesionalni skijaš Jon Olsson sve je osim toga. Osim što je vrhunski stručnjak kada govorimo o zimskim sportovima, dobro je poznat u automobilističkim krugovima. Njegova posljednja priča o RS6 ruši sve dosad viđene prerade. Audi koji nimalo ne podsjeća na karavan, već možemo reći na DTM verziju, spremnu za „obiteljsko“ vikend skijanje. Kako prenosi  Carthrottle, do sad nismo imali priliku svjedočiti profesionalcu koji svoj bolid priprema za sve prepreke koje ga čekaju na putu do vrhova, s kojih će njegov ekstrem na skijama doći do izražaja. Osim što je tražio prijevozno sredstvo, isto je moralo biti i ekstremno brzo. Dokaz…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

One comment

Leave a Reply

matcha green tea powder amazon