Home » Novosti » Audijev urbani SUV Q2 među najmanjim premium crossoverima
Audijev urbani SUV Q2 među najmanjim premium crossoverima

Audijev urbani SUV Q2 među najmanjim premium crossoverima

Audijev urbani SUV četvrti je po redu i najmanji “Q” model, dug 419 centimetara, visok 151 centimetar i širok 179 cm i s međuosovinskim razmakom od 260 cm.

1

Popularnost malih gradskih crossovera i rast njihove prodaje primorala je i premium proizvođače da na tržištu ponude svoje modele. Prvi od velikog njemačkog luksuznog trojca to je učinio Audi, koji je svoj novi model Q2 premijerno predstavio u Ženevi. Audijev urbani SUV četvrti je po redu i najmanji “Q” model, dug 419 centimetara, visok 151 centimetar i širok 179 cm i s međuosovinskim razmakom od 260 cm.

2

Atraktivan dizajn

Iako je već na prvi pogled jasno da se radi o Audiju, Q2 ipak ima određeni dizanjerski odmak od ostalih Audijevih modela koji međusobno sliče kao jaje jajetu. Velika maska hladnjaka nema izraženi 3D efekt koji imaju ostali novi modeli Audija, a i njen šesterokutni oblik te izgled nisu identični, primjerice, novom A4. I prednja svjetla su oštrija, a posebnost Q2 je vidljiva i na prednjem braniku. To je ipak promjena u odnosu na dosadašnju praksu prema kojoj su svi modeli imali identične prednje krajeve. Q2 karakteriziraju oštre linije i rubovi. Poseban magnet za poglede je niski krov koji se spušta i stapa s C stupovima s izbočenim spojlerima u boji. Ovaj kontrast naglašavasportski karakter Audija Q2. Stražnji dio završava na dinamičan način, s dugim krovnim spojlerom i difuzorom. Stražnja stop svjetla su pravokutna i pomalo podsjećaju na svjetla VW Pola.

5

Zajedno s opcijski raspoloživim Audi virtualnim kokpitom i head-up zaslonom, sustavi potpore za vozača za Audi Q2 također potječu iz visoke klase – uključujući Audi pre sense sustav sprijeda, kao dio serijske opreme. Taj sustav prepoznaje kritične situacije s drugim vozilima i pješake te će, ako je potrebno, započeti s jakim kočenjem.

4

3

Šest turbo motora

Model Q2 ispunjava temeljna očekivanja postavljena SUV vozilu s visokim ulaznim područjem, dobrom vidljivošću iz vozila te velikim prtljažnikom (zapremine od 405 do 1050 litara). Brojni paketi opreme, vanjske boje i izražajne boje unutrašnjosti stvaraju pregršt kreativnog prostora za individualnu konfiguraciju.

6

U ponudi će biti šest motora. Početni je 1,0-litreni 3-cilindarski TFSI turbobenzinski agregat sa 116 KS, srednje snažni benzinac jest 1,4 TFSI sa 150 KS i funkcijom isključenja cilindara, a najjači 2-litreni TFSI nudi 190 KS. Dizelsku ponudu otvara 1,6 TDI sa 116 KS, a moći će se birati i dva 2-litrena TDI agregata od 150 i 190 KS. Alternativa 6-brzinskom ručnom mjenjaču bit će novi automatizirani mjenjač s dvije spojke S tronic sa 7 stupnjeva za sve motore. Snaga se standardno prenosi na prednje kotače, dok najsnažnija benzinska izvedba i one pokretane 2-litrenim TDI agregatima imaju quattro pogon na sva četiri kotača.

 

Izvor: http://www.vecernji.hr/automobili/audijev-urbani-suv-q2-medu-najmanjim-premium-crossoverima-1069411

Audijev urbani SUV četvrti je po redu i najmanji “Q” model, dug 419 centimetara, visok 151 centimetar i širok 179 cm i s međuosovinskim razmakom od 260 cm. Popularnost malih gradskih crossovera i rast njihove prodaje primorala je i premium proizvođače da na tržištu ponude svoje modele. Prvi od velikog njemačkog luksuznog trojca to je učinio Audi, koji je svoj novi model Q2 premijerno predstavio u Ženevi. Audijev urbani SUV četvrti je po redu i najmanji “Q” model, dug 419 centimetara, visok 151 centimetar i širok 179 cm i s međuosovinskim razmakom od 260 cm. Atraktivan dizajn Iako je već…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

Leave a Reply