Home » Novosti » Audi SQ7 stiže sljedeće godine s e-turbo V8 motorom
Audi SQ7 stiže sljedeće godine s e-turbo V8 motorom

Audi SQ7 stiže sljedeće godine s e-turbo V8 motorom

Audijev šef za tehnički razvoj Ulrich Hackenberg je u svom posljednjem intervjuu otkrio nekoliko pojedinosti vezanih uz S izvedbu nedavno predstavljene nove generacije modela Q7.

Točnije, Hackenberg je potvrdio kako će SQ7 na tržište stići tijekom iduće godine te kako će ga pokretati e-turbo V8 dieselski motor, dakle motor potpomognut električnim turbopunjačem.

Za sada nije službeno poznato o kojem se točno pogonskom stroju raditi, no možemo pretpostaviti kako će mu obujam iznositi 4,0 ili 4,2 litre, a ukupna će mu se snaga kretati iznad 400 KS. Drugim riječima, ovaj bi automobil do 100 km/h trebao ubrzavati za oko 5,5 sekundi.

Na kraju dodajmo kako je Hackenberg istaknuo mogućnost kasnije proizvodnje off-road izvedbe, no vjerojatno će se raditi o limitiranoj seriji čiji će dolazak na tržište isključivo ovisiti o interesu potencijalnih kupaca.

 

 

Izvor: http://www.autonet.hr/audi-sq7-stize-sljedece-godine-e-turbo-v8-motorom

Audijev šef za tehnički razvoj Ulrich Hackenberg je u svom posljednjem intervjuu otkrio nekoliko pojedinosti vezanih uz S izvedbu nedavno predstavljene nove generacije modela Q7. Točnije, Hackenberg je potvrdio kako će SQ7 na tržište stići tijekom iduće godine te kako će ga pokretati e-turbo V8 dieselski motor, dakle motor potpomognut električnim turbopunjačem. Za sada nije službeno poznato o kojem se točno pogonskom stroju raditi, no možemo pretpostaviti kako će mu obujam iznositi 4,0 ili 4,2 litre, a ukupna će mu se snaga kretati iznad 400 KS. Drugim riječima, ovaj bi automobil do 100 km/h trebao ubrzavati za oko 5,5 sekundi.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

Leave a Reply

matcha green tea powder amazon