Home » Novosti » Audi R18 – redizajniran brzi alternativac
Audi R18 – redizajniran brzi alternativac

Audi R18 – redizajniran brzi alternativac

Audi je predstavio redizajnirani R18 za ovogodišnju sezonu, a bolid će se natjecati kao dio tima proizvođača u FIA Endurance prvenstvu, no tim će ovu sezonu koristiti samo dva automobila.

Unatoč novom R18, Audi i sestrinski Porsche neće se natjecati s tri, nego s dva vozila na ovogodišnjih 24 sata Le Mansa, a sve u cilju „maksimalizacije smanjenja troškova“, a sve je to, pogađate, zbog Dieselgatea.

2

I u ozračju Dieselegatea, ovaj Audi R18 dolazi s TDI motorom u kombinaciji s elektro-motorom s litijskim baterijama što je odlična kombinacija za ovakva natjecanja zbog iznimno male potrebe posjećivanja pit-stopa, barem što se tiče goriva. Audi će za natjecanja zadržati postavu svojih redovnih vozača, što znači da će se na 24 sata Le Mansa moći natjecati samo vozači s prvenstva.

4

Bolidom 7 upravljati će Andre Lotterer, Benoit Tréluyer i Marcel Fassler, dok će drugim bolidom (osmicom) upravljati Loic Duval, Lucas di Grassi i Oliver Jarvis. Prošlogodišnje prvenstvo je završilo pobjedom Porschea, dok je tim br. 7 završio drugi, a tim br. 8 kao četvrti u ukupnom poretku.

3

 

Izvor:  http://automobili.dnevnik.hr/novosti/novosti-2/audi-r18-redizajniran-brzi-alternativac

Audi je predstavio redizajnirani R18 za ovogodišnju sezonu, a bolid će se natjecati kao dio tima proizvođača u FIA Endurance prvenstvu, no tim će ovu sezonu koristiti samo dva automobila. Unatoč novom R18, Audi i sestrinski Porsche neće se natjecati s tri, nego s dva vozila na ovogodišnjih 24 sata Le Mansa, a sve u cilju „maksimalizacije smanjenja troškova“, a sve je to, pogađate, zbog Dieselgatea. I u ozračju Dieselegatea, ovaj Audi R18 dolazi s TDI motorom u kombinaciji s elektro-motorom s litijskim baterijama što je odlična kombinacija za ovakva natjecanja zbog iznimno male potrebe posjećivanja pit-stopa, barem što se…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

Leave a Reply