Home » Novosti » Audi R10 dobio zeleno svjetlo za proizvodnju!
Audi R10 dobio zeleno svjetlo za proizvodnju!

Audi R10 dobio zeleno svjetlo za proizvodnju!

Nakon dužeg zatišja ponovno su se pojavile informacije o novom audijevom sportskom modelu koji bi u konačnici mogao razvijati snagu od oko 1000 KS.

U posljednje vrijeme nismo mogli puno čuti o novom audijevom sportskom modelu koji bi trebao biti inspiriran modelima za Le Mans, no posljednji izvještaji kazuju kako je vodstvo ingolstadtskog proizvođača navodno dalo zeleno svjetlo za njegovu serijsku proizvodnju.

Naime, švedski Auto Motor & Sport javlja, pozivajući se na insajderske izvještaje, kako bi se ovaj model u proizvodnji mogao naći već 2016, acijenom se ne bi trebao puno razlikovati od porscheovog 918 Spydera. Točnije, nju bi trebao opravdati limitiranom serijom, naprednim materijalima i načinima izrade te dakako snažnom motorizacijom koja će mu omogućitivrhunske performanse.

Drugim riječima, ovaj bi se model trebao temeljiti na perolakoj karbonskoj monocoque šasiji te biti nešto veći od R8, a dizajn će biti inspiriran Le Mans trkaćim modelima što će rezultirati izgledom koji će bolje pristajati trkaćoj stazi nego običnoj prometnici.

Iako je isprva bilo zamišljeno kako bi ovaj model trebao koristiti dieselski pogon poput osvajača Le Mansa modela R18 e-tron (na slici), posljednja saznanja upućuju na bi-turbo 6,0-litreni V10 koji će razvijati snagu oko 625 kW, odnosno 850 KS. Taj bi pogonski stroj lako mogao biti opremljen sustavom deaktivacije cilindara koja će mu pri manjim opterećenjima omogućiti rad sa šest cilindara.

Također, glasine upućuju i na mogućnost proizvodnje hibridne izvedbe koju bi pokretao spomenuti V10 uparen s električnim motorom, a njihova bi suradnja rezultirala kombiniranom snagom od oko 1000 KS, odnosno 736 kW.

Nadamo se kako ćemo uskoro znati više.

 

Izvor: http://dnevnik.hr/vijesti/automotiv/audi-r10-dobio-zeleno-svjetlo-za-proizvodnju—354443.html

 

Nakon dužeg zatišja ponovno su se pojavile informacije o novom audijevom sportskom modelu koji bi u konačnici mogao razvijati snagu od oko 1000 KS. U posljednje vrijeme nismo mogli puno čuti o novom audijevom sportskom modelu koji bi trebao biti inspiriran modelima za Le Mans, no posljednji izvještaji kazuju kako je vodstvo ingolstadtskog proizvođača navodno dalo zeleno svjetlo za njegovu serijsku proizvodnju. Naime, švedski Auto Motor & Sport javlja, pozivajući se na insajderske izvještaje, kako bi se ovaj model u proizvodnji mogao naći već 2016, acijenom se ne bi trebao puno razlikovati od porscheovog 918 Spydera. Točnije, nju bi trebao…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

Leave a Reply

matcha green tea powder amazon