Home » Novosti » Audi potvrdio dolazak novog terenca – Audi Q8
Audi potvrdio dolazak novog terenca – Audi Q8

Audi potvrdio dolazak novog terenca – Audi Q8

Iz Audia je potvrđeno da se priprema novi terenac, Audi Q8. Na tržištu će mu glavni konkurenti biti BMW X6, Range Rover Sport, nadolazeći Mercedes-Benz MLC i Bentleyjev terenac.
Iako se temelji na najnovijoj Q7-ici, dobar dio značajka preuzeti će sa Audi Prologuea, koji je predstavljen na ovogodišnjem Motor Showu u Los Angelesu. Iako će biti terenac, iz Audija je rečeno da će Q8 više ličiti na kupe. Zasad je u fazi razvijanja.
Novi Q8 će se, uz drugu generaciju modularne MLB platforme, čiji razvoj predvodi upravo Audi, no ključan element sigurno će biti korištenje aluminija, čvrstog čelika, te karbonskih vlakana, koja će očvrstiti plastiku. Ovi ključni elementi smanjiti će ukupnu masu Q8-ice do čak 300 kilograma, te će ukupna masa samog automobila biti ispod dvije tone.
Što se tiče motora, novi Q8 će više-manje biti pogonjen motorima koji se nalaze i u novoj Q7-ici, odnosno kupci će moći birati između V8 i V6 dizelskih, odnosno benzinskih motora, a postoje šanse za hibridni, te čak iza potpuno električni Q8.
Novi Q8 u prodaji se očekuje najkasnije 2017. godine, a cijena će mu niža od 100.000 funti.
Iz Audia je potvrđeno da se priprema novi terenac, Audi Q8. Na tržištu će mu glavni konkurenti biti BMW X6, Range Rover Sport, nadolazeći Mercedes-Benz MLC i Bentleyjev terenac. Iako se temelji na najnovijoj Q7-ici, dobar dio značajka preuzeti će sa Audi Prologuea, koji je predstavljen na ovogodišnjem Motor Showu u Los Angelesu. Iako će biti terenac, iz Audija je rečeno da će Q8 više ličiti na kupe. Zasad je u fazi razvijanja. Novi Q8 će se, uz drugu generaciju modularne MLB platforme, čiji razvoj predvodi upravo Audi, no ključan element sigurno će biti korištenje aluminija, čvrstog čelika, te karbonskih…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

Leave a Reply

matcha green tea powder amazon