Home » Novosti » Audi Fit Driver sustav, održava vozača zdravim za vrijeme vožnje!
Audi Fit Driver sustav, održava vozača zdravim za vrijeme vožnje!

Audi Fit Driver sustav, održava vozača zdravim za vrijeme vožnje!

Audi je na CES Show-u najavio sustav za automobile koji bi trebao pomoći vozačima da nadgledaju svoje zdravlje tokom vožnje. Audi Fit Driver program će se moći spojiti na razne korisnikove uređaje kao što su pametni sat, fitness narukvice i ostalo, tako da informacije kao otkucaji srca ili tjelesna temperatura mogu biti prikazani na zaslonu kontrolne ploče automobila.

Sustav će se temeljiti na parametrima dobivenih od raznih uređaja koje vozač posjeduje, ali i na parametrima koje su prikupili senzori automobila, te će tada sustav napraviti analizu i upotpuniti sa podacima o načinu vožnje, brzini disanja kao i važnim podacima iz okoliša kao što su vrijeme ili stanje u prometu. Sustav uzima u obzir podatke o vremenu i stanju u prometu kako bi, na primjer, mogao optimalno prilagoditi temperaturu u automobilu.

2

Kao dodatak, ukoliko sustav primijeti određenu razinu uznemirenosti od vozača, Audi Fit Driver će prikazati snimke vježbe disanja, “posebno prilagođene vozaču”. Program također preporučuje stanke za odmor, kao i najbliža odmorišta. Inženjeri u Audi tvrde da “u kasnijoj projektnoj fazi, Audi Fit Driver će povezati sustave asistencije i sustave sigurnosti, kao i buduće funkcije autonomne vožnje. U ekstremnim situacijama, automobil može izvesti autonomno zaustavljanje i pozvati pomoć putem e-call sustava.”  Trenutno se sustav planira samo u Njemačkoj, ali dugoročni planovi su širenje na sva tržišta.

 

Izvor:  http://www.fpz.unizg.hr/prom/index.php/2016/01/19/audi-fit-driver-sustav-zeli-odrzati-vozaca-zdravim-za-vrijeme-voznje/

Audi je na CES Show-u najavio sustav za automobile koji bi trebao pomoći vozačima da nadgledaju svoje zdravlje tokom vožnje. Audi Fit Driver program će se moći spojiti na razne korisnikove uređaje kao što su pametni sat, fitness narukvice i ostalo, tako da informacije kao otkucaji srca ili tjelesna temperatura mogu biti prikazani na zaslonu kontrolne ploče automobila. Sustav će se temeljiti na parametrima dobivenih od raznih uređaja koje vozač posjeduje, ali i na parametrima koje su prikupili senzori automobila, te će tada sustav napraviti analizu i upotpuniti sa podacima o načinu vožnje, brzini disanja kao i važnim podacima iz okoliša…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

Leave a Reply