Home » Novosti » Audi A2 odgođen do 2015.
Audi A2 odgođen do 2015.

Audi A2 odgođen do 2015.

Audi A2 na tržištu se pojavio pred sam kraj prošlog stoljeća. Nakon šest godina u opticaju A2 nije dočekao svoju drugu generaciju te je povučen iz proizvodnje i stavljen na led na neodređeno. Audijevim stručnjacima problem je tada zadavalo pomanjkanje odgovarajuće platforme na kojoj bi bila zasnovana nova generacija ovog kompakta. Audi je kasnije doduše i pronašao podvozje koje mu odgovara no cijeli projekt je odgođen do 2015. godine…

Prva generacija ovog modela bila je zasnovana na aluminijskoj platformi što je utjecalo na njegovu cijenu, a u konačnici i na prodajne rezultate. Iz tog razloga nova platforma neće biti izvedena od aluminija ne bi li se riješio problem vezan uz preveliku cijenu konačnog proizvoda. Kako sada stvari stoje nova generacija ovog modela biti će zasnovana na MQB platformi preuzetoj od nadolazeće generacije Golfa, a na istoj toj platformi biti će bazirana i nova generacija Audija A3.

audi-a2-concept-rear-three-quarters

Ovim modelom Audi A2 trebao bi konkurirati nadolazećem BMW-u i3 pa će stručnjaci iz Ingolstadta u njega strpati hibridni pogon, a vjerojatno i elektro agregat. Još uvijek se ne zna kakva će biti konfiguracija njegova hibridnog pogona no nagađa se kako će uz elektro agregat u njoj biti i tro-cilindarski agregat malenog obujma.

audi-a2-concept-side

Tako posložen hibridni pogonski sklop trebao bi novoj generaciji ovog kompakta osigurati više no solidnu autonomiju od koje će čak 100 km otpadati na vožnju na elektro pogon. Što se pak elektro inačice modela A2 tiče njegova bi autonomija trebala prelaziti 240 km, a osim baterijama to bi mu trebao osigurati i visoko učinkoviti elektro agregat čija bi snaga mogla dosezati i do 110 KS.

Audi-A2-concept

audi-a2-concept-interior-photo-417952-s-1280x782 audi_100362567_l

 

Izvor: http://www.automotoportal.hr/2011/03/01/audi-a2-odgoden-do-2015/

Audi A2 na tržištu se pojavio pred sam kraj prošlog stoljeća. Nakon šest godina u opticaju A2 nije dočekao svoju drugu generaciju te je povučen iz proizvodnje i stavljen na led na neodređeno. Audijevim stručnjacima problem je tada zadavalo pomanjkanje odgovarajuće platforme na kojoj bi bila zasnovana nova generacija ovog kompakta. Audi je kasnije doduše i pronašao podvozje koje mu odgovara no cijeli projekt je odgođen do 2015. godine… Prva generacija ovog modela bila je zasnovana na aluminijskoj platformi što je utjecalo na njegovu cijenu, a u konačnici i na prodajne rezultate. Iz tog razloga nova platforma neće biti izvedena…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

Leave a Reply

matcha green tea powder amazon