Home » Novosti » Audi A1: po prvi put 3-cilindrični motori u nekom Audiju
Audi A1: po prvi put 3-cilindrični motori u nekom Audiju

Audi A1: po prvi put 3-cilindrični motori u nekom Audiju

Nakon 500.000 prodanih primjeraka od lansiranja 2010. godine najmanjim Audijevim modelima A1 i A1 Sportback došlo je vrijeme za redizajn.

Redizajn se naravno ne odnosi samo na limarske radove, koji su donijeli dva centimetra više u duljinu, nego uz dizajnerske promjene ide i usavršavanje motorizacije, poboljšana tehnologija te restrukturiranje paketa opreme.

Motorizaciju čini šest motora (četiri benzinca i dva dizelaša), koji su ili obnovljeni ili poboljšani, a potrošnja je u prosjeku smanjena oko 10 posto. Uz sve motore dostupan je sedamstupanjski S tronic mjenjač. Po prvi put u ponudi su potpuno novi trocilindarski motori, benzinac 1.0 TFSI i dizelaš 1.4 TDI. Raspon snage svih motora je od 90 KS do 192 KS, a posebna priča je S1 sa 231 KS.

Prvi benzinski trocilindraš u povijesti Audija je 1.0 TFSI sa 95 KS, a deklarirana potrošnja mu je 4,3 litre na 100 km, a emisija CO2 je 99 g/km. Još je štedljiviji 1.4 TDI sa 90 KS, koji troši samo 3,4 litre dizela, a ispuhuje samo 89 g/km CO2.

Jedan od noviteta uz redizajn je elektromehanički servo sustav upravljanja.Njegov rad se također može modificirati preko novog Audi drive select sustava, koji između ostalog nudi i podešavanje amortizera u nekoliko načina rada.

Promijenjeni su opcijski paketi, pa sad kupci mogu još bolje i više individualizirati svoj A1. Dvije nove linije opreme su Design i Sport, a novitet je i kit koji naglašava urbani karakter modela A1.

Ponuda informacijskih i zabavnih sustava prilagođena je mlađim kupcima. U vrhu ponude su MMI navigacijski sustav plus i Audi connect sustav. Uz pomoć autotelefona vozilom se može pristupiti Audi connect uslugama, kao i osigurati WiFi hotspot za bežično spajanje na internet.

Vrh ponude su sportski S1 i S1 Sportback s 2.0 TFSI motorom s 231 KS i quattro pogonom. Ubrzanje do 100 km/h za S1 iznosi samo 5,8 sekundi, a za S1 Sportback 5,9 sekundi. Sportski podešeno podvozje se podrazumijeva, a znaci prepoznavanja su prednji istražnji spojler te četiri ispušne cijevi.

 

Izvor: http://www.automanija.com/redizajnirani-audi-a1-po-prvi-put-dobio-trocilindarske-motore/

Nakon 500.000 prodanih primjeraka od lansiranja 2010. godine najmanjim Audijevim modelima A1 i A1 Sportback došlo je vrijeme za redizajn. Redizajn se naravno ne odnosi samo na limarske radove, koji su donijeli dva centimetra više u duljinu, nego uz dizajnerske promjene ide i usavršavanje motorizacije, poboljšana tehnologija te restrukturiranje paketa opreme. Motorizaciju čini šest motora (četiri benzinca i dva dizelaša), koji su ili obnovljeni ili poboljšani, a potrošnja je u prosjeku smanjena oko 10 posto. Uz sve motore dostupan je sedamstupanjski S tronic mjenjač. Po prvi put u ponudi su potpuno novi trocilindarski motori, benzinac 1.0 TFSI i dizelaš 1.4…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

Leave a Reply

matcha green tea powder amazon